6 רמזים לדעת מתי להתרחק מחבר

עם הזמן, חברויות מסוימות יכולות להיות לא בריאות או מזיקות לרווחתנו הפסיכולוגית. חיוני לזהות את הסימנים הללו ולדאוג לעצמנו ולמערכות היחסים שלנו על ידי הצבת גבולות והתרחקות בעת הצורך.

במאמר זה נציג בפניכם שישה רמזים המצביעים על כך שייתכן שתצטרכו להתחיל להתרחק מחבר.

חוסר האיזון במערכת היחסים

במערכת יחסים בריאה, שני הצדדים צריכים להרגיש שהם כן חלקו את החברות באופן שווה. אם אתם כל הזמן אלה שמתאמצים לבלות יחד, לעשות צ'ק אין או לתכנן טיולים, אולי הגיע הזמן לשקול מחדש את מערכת היחסים שלכם.

אי כיבוד הגבולות האישיים שלך

לכל אדם יש מגבלות משלו כשמדובר זמן ביחד, מגע פיזי או צורכי פרטיות. אם החבר שלך לא מכבד את הגבולות האלה, זה עשוי להיות סימן כי בטווח הארוך, ידידות זו תהיה מזיקה יותר מאשר מתגמלת עבורך.

אנוכיות וקנאה

האם אי פעם הרגשת שהחבר שלך לא באמת שמח בשבילך כשאתה מצליח או חווה משהו חיובי? גישה קנאית או קנאית רחוקה מלהיות בריאה ויכולה להתיש אותך במהירות. חברים אמיתיים הם אלה ש בכנות לשמוח בהצלחות שלך.

יחסים חד-כיווניים

  • הגשמה אישית: יחסי ידידות חזקים צריכים לתרום לצמיחה האישית שלך ולאפשר לך לצמוח.
  • תמיכה הדדית: מצד שני, אם נראה שהחבר שלך אף פעם לא נמצא שם כדי לתמוך בך כשאתה זקוק לו בזמנים קשים והוא פשוט עסוק בבעיות שלו, זה עשוי להיות דגל אדום.

חוסר אמון ובגידה

אמון הוא חיוני ברוב היחסים הבין-אישיים. אם חברך לא היה אמין או בגד שוב ושוב באמון שלך מבלי לתקן או להציע התנצלות כנה, ייתכן שהגיע הזמן להטיל ספק בידידות זו.

באותו נושא :  מדיטציה למתחילים, מדריך שלב אחר שלב

השפעות רעות והתנהגויות רעילות

חשוב להעריך אם ידידות עם אדם מסוים משפיעה עלינו לחיוב או לשלילה. חברים עשויים לעבור תקופות שבהן הם עוסקים בהתנהגויות רעות, אבל אם הם נמשכים לאורך זמן וגם משפיעים על רווחתנו, אנחנו צריכים לשקול ברצינות להתרחק.

איך שמים קצת מרחק?

אם אתה מבחין באחד או יותר מששת הרמזים הללו בידידות, הנה כמה צעדים שתוכל לנקוט כדי לעזור לך להשיג מרחק:

  1. בצע הערכה כנה של המצב: לשקול את היתרונות והחסרונות של ידידות זו ולקבוע אם זה באמת שווה לחסוך.
  2. תקשרו בבירור את רגשותיכם וציפיותיכם: הביעו את חששותיכם בפני חברכם וציינו מה אתם מצפים ממנו כדי לשפר את מערכת היחסים. זה יכול לפתוח דיאלוג בונה ולאפשר למערכת היחסים להשתפר, אבל גם להראות לאדם האחר שהם צריכים להשקיע את המאמץ אם הם רוצים לשמור על ידידות.
  3. הצבת גבולות: אם החלטתם לשמור על החברות, הקפידו להציב גבולות ברורים לגבי מה מקובל ומה לא מקובל במערכת היחסים שלכם.
  4. תנו לעצמכם זמן: לקיחת צעד אחורה והגבלה זמנית של אינטראקציות עם אדם זה יכולים גם לעזור לך לתפוס טוב יותר את הדינמיקה של מערכת היחסים ולהחליט אם זה נידון באופן טבעי לגווע או אם זה שווה חיזוק.

בסופו של יום, חשוב לזכור ש איכות החברות חשובה יותר מהכמות. לכן חיוני להשקיע את הזמן והאנרגיה שלנו במערכות יחסים שמביאות לנו תמיכה, עידוד ואושר פשוט בגלל שאנחנו נמצאים בנוכחות חבר אמיתי.

 

mm
פורסם על ידי Adam

כותב מתמחה במבחני אישיות, בדיקות IQ והערכות דומות עבור אתר אינטרנט מוכר.